april 1 23

De meerwaarde van 50 plussers in barre tijden

0  reacties

Hoe moeilijk heeft u het als werkgever?

In deze barre tijden heeft u als werkgever het niet gemakkelijk. Deeltijd WW is voor veel bedrijven aan de orde van de dag. We zullen de komende tijd alle zeilen moeten bijzetten. Dat zal niemand ontkennen.

Juíst nu gaat het erom hoe u slim omgaat met de middelen die u hebt. Juíst nu gaat het erom hoe u slim met u personeel omgaat. Juíst nu gaat het erom hoe u als bedrijf kansen aangrijpt die normaal zouden blijven liggen.

Eén van die kansen is het juíst nu inzetten van 50 plussers. Want wat kunnen ze juíst nu voor u betekenen

Waar wringt de schoen?

Misschien heeft u zich al afgevraagd wat deze huidige situatie betekent voor uw personeel. Is er nog wel genoeg werk? Moeten er mensen weg? Moet er werktijdverkorting worden aangevraagd?

Aan de andere kant bent u ook gehecht aan u personeel. U wilt het personeel dus ook niet in de steek laten. Sterker nog; u wilt u personeel het liefst behouden. Want die bezitten enorm veel kennis en ervaring.

Het laatste wat u wilt is dat al u kennis straks uit het bedrijf wegloopt....

Wat houdt u bezig?

Zeker in deze tijd staat u voor moeilijke beslissingen waar niet gemakkelijke keuzes in zijn te maken.

U hebt u bijvoorbeeld misschien al eens afgevraagd wat u met de groep 50 plussers moet. En natuurlijk; ik begrijp dat deze doelgroep niet altijd de gemakkelijkste doelgroep is. Dingen die u vaak hoort zijn: 'Ze zingen het wel uit tot aan hun pensioen', 'Ze zijn niet zo flexibel meer', 'Ze zijn niet gemotiveerd meer' en 'staan niet open voor verandering'.

Maar als u slim met deze groep omgaat, is niets minder waar. Sterker nog; ze zullen juist nu in deze tijd een enorme aanwinst zijn.

Laat me uitleggen waarom.... 

Hier doet u uw voordeel mee?

De onmisbare 50 plusser kan veel voor uw bedrijf betekenen. Ik heb een aantal zaken opgesomd waarom u juist nu veel aan een 50 plusser hebt.

 1. Een 50 plusser zijn stabiel, loyaal en meedenkend,
 2. Een 50 plusser is betrokken
 3. Een 50 plusser verreikt het team door zijn jaren lange ervaring
 4. Een 50 plusser is een uitstekende coach (en kan goed andere medewerkers begeleiden)
 5. Een 50 plusser heeft een grote levenservaring en kan daardoor goed relativeren
 6. Een 50 plusser is mentaal en fysiek fit
 7. Een 50 plusser is flexibel doordat hij niet gebonden is aan schoolgaande kinderen

Dit zijn 7 meerwaarde die momenteel in deze barre tijden hoog nodig zijn. Dus als u keuzes te maken hebt, neem dit goed in overweging.

Contact

En mocht u zich afvragen hoe u dit het beste kunt doen; Er zijn altijd manieren hoe u meer uit u personeel kunt halen. Onder andere door meer uit de groep 50 plussers te halen. Door mijn jarenlange ervaring tijdens het werken met deze doelgroep, kan ik u helpen met een aantal slimme strategieën om beter met deze groep om te gaan.

Vanwege de crisis wil ik jullie graag gratis helpen met advies. Juist nu. Daarom bied ik het volgende aan: In een telefoongesprek van maximaal 30 minuten deel ik tips die u direct kunt toepassen.

Dus ervaart u ook in deze barre tijden onoverbrugbare dilemma’s met deze doelgroep?

Stuur dan een bericht naar 0654325122 WhatsApps of via info@50-adviescentrum.nl


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Hoe Je Expertise De Kwaliteiten De Waarden En Vakmanschap Van Uw Meest Kostbare Technische 50+ Medewerkers In Uw Organisatie Optimaal Benut

 • U voorkomt, dat oudere werknemers gestaagd op hun pensioen afgaan en hun ervaring en kennis meenemen, zodat deze verdwijnt uit de organisatie
 • U trekt talent volle jonge medewerkers aan, die schaars zijn op de arbeidsmarkt, met een onderscheidend begeleidingstraject door vakbekwame 50 plussers
 • U voorkomt dat medewerkers afhaken en hiermee waardevolle en hiermee waardevolle kennis en expertise verloren gaat
 • U krijgt handreikingen om voldoende capaciteit op de werkvloer te behouden om de kwaliteit van het werk op een hoog peil te houden
 • Neem een concurrentievoorsprong door een goed intern trainingsprogramma door vakbekwame 50 plussers voor jonge medewerkers
ebook de kracht van de 50-plusser
>