• Nieuws
  • Nieuws

Nieuws

  • Home
  • Nieuws
  • Extra geld voor arbeidsmarktkansen vijftigplussers, maatwerk blijft nodig

Extra geld voor arbeidsmarktkansen vijftigplussers, maatwerk blijft nodig

Extra geld voor arbeidsmarktkansen vijftigplussers, maatwerk blijft nodig

Bron: pcob.nl

Vijftigplussers moeten hun kennis en capaciteiten volop in kunnen zetten op de arbeidsmarkt. Het actieplan Perspectief voor vijftigplussers moet ze ondersteunen bij het vinden van werk, werknemers wendbaarder maken en werkgevers minder terughoudend laten zijn bij het aannemen van personeel. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelde het actieplan samen met sociale partners op en stelt hiervoor de komende twee jaar €68 miljoen extra beschikbaar. De PCOB is blij met de extra inzet op dit dossier.

Dat het actieplan samen met sociale partners is opgesteld is belangrijk, want in de bedrijven moet het gebeuren. Minister Asscher en de sociale partners willen op alle fronten obstakels bij het aannemen van vijftigplussers wegnemen. Dat doen ze door bestaand beleid te verbeteren en nieuwe maatregelen te introduceren. Zo krijgen mensen meer ondersteuning bij het vinden van werk en worden werkgever en werkzoekende met elkaar in contact gebracht, zodat vijftigplussers een eerlijke kans krijgen om werk te vinden. Om drempels voor werkgevers weg te nemen, gaat onder meer de leeftijd van de no-riskpolis omlaag naar 56 jaar. Werkgevers komen dan niet voor hoge kosten te staan als een werknemer langdurig ziek wordt, meldt het ministerie.

Aanvulling op bestaande plannen

Het actieplan Perspectief voor vijftigplussers is een verlenging van bestaande plannen; hieraan zijn echter ook nieuwe zaken toegevoegd. Zo komt er een speciaal team bij elk werkgeversservicepunt en wordt voorzien in tweedeloopbaanadviezen voor vijftigplussers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze diensten, tips voor werkgevers en werknemers en het laatste nieuws.
We gaan vertrouwelijk om met uw gegevens, lees de privacyverklaring

Adres

Neem contact op