• Over ons
  • Over ons

Over ons

Zowel 50-plussers als starters zijn onmisbaar op de arbeidsmarkt; ze hebben energie, inspiratie en eindeloos veel ervaring. Toch vormen zij samen een kwetsbare groep en leggen ze het als eerste af tegen de categorie die hier tussenin zit: de ervaren dertigers en veertigers. Veel 50-plussers verlaten de organisatie met redenen als digitalisering en fysieke arbeid, terwijl dit met een iets andere constructie goed op te lossen valt. De in- en uitstroom in een organisatie is een kwestie van het maken van de juiste afweging tussen de kosten en de baten, iets wat Harriëtte DeKuyper (oprichter van 50+ Adviescentrum) bij veel organisaties fout ziet gaan. Bij het maken van deze afweging worden belangrijke zaken vaak over het hoofd gezien, waardoor de uiteindelijke kosten alsnog hoog oplopen. Met het buddysysteem Jong & Oud = Goud, waarbij de focus wordt gelegd op leeftijdsbewust personeelsbeleid, brengt ze hier verandering in.

Waar 50-plussers wel niet allemaal tegenaan lopen en van beticht worden

Met ruim dertig jaar ervaring in het vak weet Harriëtte als geen ander waar organisaties tegenaan lopen. Regelmatig worden stellingen aangenomen over oudere werknemers, terwijl uit onderzoek blijkt dat veel hiervan helemaal niet klopt. Om dit te voorkomen én om te besparen op de relatief hoge salarissen, moeten veel 50-plussers het al lang voor hun pensioenleeftijd ontzien. Harriëtte maakt zich er samen met 50+ Adviescentrum hard voor dat 50-plussers langer in hun kracht staan in hun carrière, met behulp van het Jong & Oud = Goud buddy systeem.

Jong & Oud = Goud

Met het buddy-systeem profiteert je organisatie van zowel de jongere als de oudere werknemer. De leercurve van de jonge werknemer stijgt exponentieel en de oudere kan nog tijdenlang bergen met werk verzetten. Kennis wordt geleidelijk overgedragen aan de jongere en blijft hierdoor beter bewaard in de organisatie dan wanneer deze wordt gedocumenteerd. Door op deze manier de krachten te bundelen, wordt zowel verzuim als verloop teruggedrongen, iets wat ook terug te zien is in de kosten.

MEER WETEN?

Wil je meer weten over de mogelijke rol van 50-plussers in je organisatie? Of ben je zelf als 50-plusser toe aan een nieuwe uitdaging? Neem contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze diensten, tips voor werkgevers en werknemers en het laatste nieuws.
We gaan vertrouwelijk om met uw gegevens, lees de privacyverklaring

Adres

Neem contact op