Over ons: 50+ AdviesCentrum

Over ons: 50+ AdviesCentrum wordt geleid door een gepassioneerd ondernemer en vakvrouw in hart en nieren: Harriëtte DeKuyper. Het was voor haar al sinds haar jongste jaren duidelijk, dat het haar missie is om voor jongeren én ouderen eerlijke kansen te creëren op de arbeidsmarkt.

De missie van 50+ AdviesCentrum is Harriëtte’s persoonlijke missie: "werkgeluk voor iedereen".

Harriette M DeKuyper

Jongvolwassenen en de onmisbare oudere medewerker kansen bieden op de arbeidsmarkt

Inmiddels heeft Harriëtte al ruim 30 jaar ervaring als arbeidsmarktspecialist. In deze drie decennia heeft Harriëtte vele jongeren, vaak met een afstand tot de arbeidsmarkt of voortijdige schoolverlaters, succesvol kunnen begeleiden naar een nieuwe baan én hen nieuwe perspectieven geboden op de toekomst. Deze jongeren hadden in sommige gevallen anders minder kans gehad om voor zichzelf een fijne plek in de maatschappij te verwerven. Door hen aan een baan te helpen en hen als jobcoach te begeleiden, heeft zij hen zien uitgroeien tot vakmensen. Hun inzet en leergierigheid werd gezien en gewaardeerd door werkgevers én collega’s. Zij groeiden in hun functie en zelfrespect en ontwikkelden parallel vaak ook leiderschapscapaciteiten. Die waardering gaf hen zelfvertrouwen, zelfwaardering, werkgeluk én daaruit volgend ook levensgeluk.

Werkgevers: houd de onmisbare 50+ers aan boord! Zij zijn het waard.

Harriëtte zet zich in om onmisbare 50+-medewerkers optimaal in te zetten.  
Haar doel is: kennis en deskundigheid voor het bedrijf waarborgen.

Harriëtte: “Werkgevers kunnen niet zonder de vakkennis, werkervaring én levenservaring van de zilveren generatie: zij zijn het goud voor elk bedrijf! De 50-plusser van nu is vitaler dan ooit. Naast het feit dat mensen tot na hun 67ste moeten doorwerken, wíl deze generatie ook graag een bijdrage blijven leveren en zinvol werk verrichten. Met het stijgen der jaren, vragen met name zware, fysieke beroepen om aanpassingen, zodat zij in staat gesteld worden om het werk ook vol te houden. Dat stelt werkgevers en werknemers samen voor een uitdaging. Als ze met elkaar hierover in gesprek gaan, dan ligt er al een basis voor succes.

Hieruit werd het traject ‘Jong en Oud = Goud’ geboren: de perfecte match van een junior met een senior.

“Harriëtte heeft het talent om mensen snel te enthousiasmeren. Ze is laagdrempelig en toegankelijk. Daarom lukt het haar om snel een verbinding aan te gaan met jong en oud. Ze is creatief en komt met out-of-the-box oplossingen die praktisch zijn en snel resultaat leveren. Dat komt mede doordat het haar gave is om mensen te overtuigen. Daarnaast heeft zij een flinke dosis vakkennis en ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling, jobcoaching en ondersteuning bij subsidieaanvragen. Kandidaten in hun kracht zetten, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen: dat is écht het talent van Harriëtte!”.
Stephan S.

Vooroordelen en voordelen 50+-ers en jongeren

Harriëtte zet zich dagelijks in om de aannames en voorOORDELEN van werkgevers om te buigen naar het erkennen van de VOORdelen van junioren en senioren.

Harriëtte: Laten we stoppen met oordelen over de jongere die liever in de praktijk leert dan op school. En laten we stoppen met oordelen over de 50+-er die wellicht niet meer kan tillen, maar het wel in zijn mars heeft om jongeren een goede basis voor de rest van hun professionele leven mee te geven. Tegen de ongelijkheid in de maatschappij heb ik mij altijd verzet. Ik wil mensen niet als ‘nadelen’ zien. Elk mens is waardevol; op elk moment van zijn/haar leven. Ook in het werk-leven. Ik zie de voordelen van elk individu van elke leeftijd. Als beide partijen – werkgever en werknemer – met elkaar in gesprek gaan en kijken naar mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden, dan ontstaan er nieuwe kansen!

Ik heb een grote affiniteit met de jongere. Ik kan in hun belevingswereld stappen en een band met hen aangaan. Het begint met luisteren en respect tonen. Als zij hun eigen capaciteiten ontdekken – en dan ook nog eens gewaardeerd worden door hun collega’s en leidinggevende – dan zie ik ze als mens groeien. Maar, ik heb ook een grote affiniteit met de senior. Leeftijd zegt niets over iemands motivatie. 50-ers en 60-ers kunnen nog zeer gemotiveerd zijn. Als ze maar plezier hebben in hun werk! En dat begint en eindigt ook met erkenning, waardering, gezien en gehoord worden, passend werk - indien wenselijk en noodzakelijk - en verantwoordelijkheid krijgen en nemen.

Uit de missie van Harriëtte ‘werkgeluk voor iedereen’ is het traject ‘Jong en Oud = Goud’ voortgekomen.
Dit traject begeleidt jongeren naar werk, ondersteunt hen op de werkvloer terwijl ze tegelijkertijd de zware, fysieke werktaken kunnen overnemen van de senior-vakman.

De senior traint de jongere en hij/zij draagt kostbare kennis en expertise over aan de nieuwe generatie. Op deze wijze neemt de spanning op de arbeidsmarkt af, is de 50+er duurzaam productief voor het bedrijf en neemt ziekteverzuim significant af.

>