maart 21 23

Waarom vinden 50-plussers moeilijk werk

0  reacties

Kansen op de arbeidsmarkt voor 50-plussers

Waarom denken 50-plussers nog steeds dat zij moeilijk werk kunnen vinden na een ontslag? Is dat anno 2023 nu wel zo? De arbeidsmarkt is namelijk niet meer wat hij een tiental jaren geleden was. Toen kregen jonge mensen alle kansen en de 50-plusser die werkloos werd, had geen of weinig kans om opnieuw aan het werk te gaan. 

Twijfel jij of je als 50-plusser, 55-plusser of zelfs als 60-plusser nog, of jij wel kans hebt om opnieuw aan het werk te kunnen? Dat hoeft echt niet! In dit artikel beantwoorden wij enkele van jouw vragen over het vinden van een nieuwe baan. We starten daarom dit artikel met de vraag 'Waarom vinden 50-plussers moeilijk werk?' én bekijken of die vraag wel terecht is.

Krapte op de arbeidsmarkt creëert een ander perspectief voor werkgevers

Sinds 2010 is er al sprake van een ernstige krapte op de arbeidsmarkt. In 2023 is het aantal jongere werknemers dat beschikbaar is voor onze arbeidsmarkt, is lager dan het aantal werkenden dat binnen nu en 10 jaar met pensioen gaan. In 2021 telde Nederland al ongeveer 3,2 miljoen mensen die werken en die ouder zijn dan 50. Het totaal van de beroepsbevolking is volgens het CBS 9,2 miljoen (werkenden + werkzoekenden). 30% van de beroepsbevolking is dus ouder dan 50!

Dit betekent dat in het komende decennium vele grijze kruinen de werkvloer zullen verlaten. Die gaten kunnen niet of nauwelijks worden gedicht met nieuw/jonger personeel. Worden er jongere collega's aangenomen, dan hebben deze nieuwe werknemers nog niet de skills om op een gelijk niveau als senior-professionals te presteren. Daardoor gaat er, met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, waardevolle, noodzakelijke arbeidskracht verloren met tegelijkertijd onmisbare kennis en expertise.

Kansen arbeidsmarkt 50 plusser, 50+ AdviesCentrum

Kansen arbeidsmarkt 50 plusser, 50+ AdviesCentrum

50+ AdviesCentrum is gespecialiseerd in arbeidsvraagstukken waarbij de 50-plusser én het aantrekken van nieuw personeel centraal staan. Wij zorgen voor kennisoverdracht op de werkvloer én voor het aantrekken, trainen én behouden van jong personeel.

50-plus en werkloos?

Ben jij 50-plus en werkloos? Dan kan het ontmoedigend aanvoelen en overweldigend lijken als je op zoek gaat naar een andere baan. Je hebt immers ook de periode van grote werkloosheid vanaf 2008 meegemaakt, destijds veroorzaakt door de bankencrisis.

Maar de situatie is nu echt wel anders dan 10-15 jaar geleden. Er zijn nu genoeg vacatures beschikbaar voor mensen van jouw leeftijd! Elke dag ontstaan nieuwe technologieën en ontwikkelingen op het gebied van werk. Dat levert meer mogelijkheden voor 50-plussers op dan ooit tevoren. Een goed voorbeeld daarvan is het ontstaan van uitzendbureau voor 50+ers. Deze springen in op de vraag naar professionals met werkervaring om de lege arbeidsplekken aan te kunnen vullen. 

Misschien lees jij dit artikel omdat jij je als 50-er aan het oriënteren bent op een andere baan? Is de reden hiervan dat je jouw huidige werk fysiek niet kunt volhouden tot aan jouw pensioen? Lees dan ook eens het artikel: 'Hoe kan ik mijn werk volhouden tot 67 jaar?' 

Een 50+-er in dienst nemen is financieel aantrekkelijk voor jouw nieuwe werkgever!

Voor werkgevers is het in dienst nemen van een 50-plusser extra financieel aantrekkelijk dankzij de mobiliteitsbonus, de compensatieregeling of de proefplaatsing via het UWV (link: https://www.werk.nl/wsp/zuid-limburg/projecten/50-plussers/index.aspx). Daarnaast kunnen bedrijven aanspraak maken op tal van subsidieregelingen. Ook zijn er subsidies om 50+ personeel vitaal te houden

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, dan zijn zulke financiële prikkels die het UWV beschikbaar stelt, jouw 'golden ticket' om opnieuw een passende baan te vinden. Informeer bij het UWV naar alle andere regelingen die er zijn: ook op het gebied van omscholing of kies voor een volledige beroepsopleiding! Investeer je in jezelf dan is dat extra aantrekkelijk voor de nieuwe werkgever.

Waarom ben jij als 50-plusser nog steeds aantrekkelijk voor een werkgever?

Leeftijd heeft waarde! Jouw kennis en expertise, ontwikkelde competenties en levenservaring zijn aantrekkelijk voor veel werkgevers. Jongere mensen moeten intensiever worden begeleid, veel praktijksituaties zijn nieuw voor ze en daarom hebben zij nog niet die skills in een bepaald vakgebied die jij wél al hebt. Daardoor kun je sneller veranderingen en praktijksituaties inschatten op basis van ervaring: jij werkt daardoor efficiënter en oplossingsgericht. Gelukkig zien werkgevers dit ook! Laat dus dat vooroordeel over leeftijd los en maak jezelf hierom niet 'kleiner', alleen omdat je een bepaalde leeftijd hebt! Jouw ervaring draagt veel waarde toe aan een bedrijf! Jouw leeftijd is een pluspunt en draag dat daarom uit! Lees ook het artikel: waarom zou een werkgever een 50-plusser aannemen?

In welke sectoren liggen de kansen op een baan voor jou als 50-plusser?

Of het nu gaat om het wisselen van loopbaan of om het zoeken naar werk, als werkzoekende boven de 50 zul je merken dat er best een scala aan vacatures binnen handbereik is. Er zijn banen die gespecialiseerde vaardigheden en kennis vereisen, maar er zijn genoeg functies waarvoor geen voorafgaande ervaring nodig is. Sommige werkgevers bieden ook omscholing aan, zodat 50-plussers nieuwe vaardigheden kunnen leren. Hieronder noemen we sectoren die nu staan te springen om personeel en waar jij als vijftiger of zestiger een goede kans hebt om aan de slag te kunnen: 

1. Techniek, bouw-, transport- en logistieksector

Deze sectoren bieden een verscheidenheid aan functies, van instapniveau tot management en zal de komende tien jaar naar verwachting met 1,7% groeien.

2. Voedsel- en drankindustrie

De sector biedt een verscheidenheid aan functies, van instapniveau tot management en zal naar verwachting in de komende tien jaar met 1,5% groeien.

3. Gezondheidszorg en onderwijs

De gezondheidszorg en het onderwijs schreeuwen om mensen. De sector biedt een verscheidenheid aan functies, van starters tot management en zal de komende tien jaar naar verwachting met 4,5% groeien.

4. Detailhandel

Ook deze sector biedt een verscheidenheid aan functies, van instapniveau tot management en zal de komende tien jaar naar verwachting met 2,8% groeien.

5. Horeca

De horeca is een geweldige sector voor 50-plussers. De sector biedt een verscheidenheid aan functies, van starters tot management en zal de komende tien jaar naar verwachting met 3,2% groeien.

Waarom vinden 50 plussers moeilijk werk? 50+ AdviesCentrum

Waarom vinden 50-plussers moeilijk werk? Is deze vraag in 2023 nog terecht?

Conclusie: 'Waarom vinden 50-plussers moeilijk werk?'

Is deze vraag nog wel relevant in het licht van de huidige arbeidsmarktkrapte? Zijn de aannames van 50-plussers zelf (met betrekking tot de vooroordelen die werkgevers zouden kunnen hebben) nog wel correct? Staan werkgevers voor 100% open voor 50-ers? Er is geen harde 'ja' en er is geen harde 'nee' op deze vraag: de waarheid zit in het midden. De gesprekken die 50+ AdviesCentrum voert met werkgevers laten ons een ander beeld zien dan 10-15 jaar geleden. Werkgevers waarderen hun senior-professionals beslist, want zij zijn de aorta van kennis en kunde in het bedrijf. Vallen zij weg, dan komt menig bedrijfscontinuïteit in gevaar. En dat weet werkgevend Nederland anno 2023 bijzonder goed! 

Ga je solliciteren dan vraag je je wellicht af hoe werkgevers tegenover jouw leeftijd staan. Dit is wat werkgevers zelf zeggen: 50-plus-medewerkers leveren gelijkwaardig werk (en vaak beter) dan junioren. Over deze stelling lees je meer in het volgende artikel. 


Tags

50+ werkloos


You may also like

test bericht

test bericht

Werk volhouden tot 67

Werk volhouden tot 67
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Hoe Je Expertise De Kwaliteiten De Waarden En Vakmanschap Van Uw Meest Kostbare Technische 50+ Medewerkers In Uw Organisatie Optimaal Benut

  • U voorkomt, dat oudere werknemers gestaagd op hun pensioen afgaan en hun ervaring en kennis meenemen, zodat deze verdwijnt uit de organisatie
  • U trekt talent volle jonge medewerkers aan, die schaars zijn op de arbeidsmarkt, met een onderscheidend begeleidingstraject door vakbekwame 50 plussers
  • U voorkomt dat medewerkers afhaken en hiermee waardevolle en hiermee waardevolle kennis en expertise verloren gaat
  • U krijgt handreikingen om voldoende capaciteit op de werkvloer te behouden om de kwaliteit van het werk op een hoog peil te houden
  • Neem een concurrentievoorsprong door een goed intern trainingsprogramma door vakbekwame 50 plussers voor jonge medewerkers
ebook de kracht van de 50-plusser
>